Acasă Extern Nu există o conexiune între atacurile din Sri Lanka şi Noua Zeelandă

Nu există o conexiune între atacurile din Sri Lanka şi Noua Zeelandă

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat miercuri că nu există dovezi care să sugereze că atentatele din Sri Lanka au fost comise ca reacţie la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă, relatează Reuters.

Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare din Sri Lanka, le-a spus marţi parlamentarilor de la Colombo că anchetatorii au stabilit că „acest atac a fost comis ca reacţie la atacul anti-musulman de la Christchurch” din data de 15 martie.

„Înţelegem că investigaţia atacurilor din Sri Lanka este în stadiul incipient. Noua Zeelandă nu a văzut momentan dovezi care să susţină această declaraţie”, a declarat Ardern.

Organizaţia teroristă ISIS (Stat Islamic) a revendicat atentatele din Sri Lanka, în urma cărora cel puţin 359 de persoane au murit, şi a oferit o listă cu numele a şapte persoane, presupuşii autori ai atacurilor, dar nu a oferit dovezi care să susţină acest lucru.

În Noua Zeelanda, cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…