Acasă Extern SUA: Un senator republican pledează pentru aprofundarea relaţiilor cu Rusia

SUA: Un senator republican pledează pentru aprofundarea relaţiilor cu Rusia

Senatorul american Rand Paul, aflat în vizită la Moscova, a invitat parlamentari ruşi să vină la Washington şi s-a angajat să obstrucţioneze noile sancţiuni împotriva Rusiei, informează agenţiei Reuters.

Senatorul republican, un aliat al preşedintelui Donald Trump, a declarat că s-a deplasat la Moscova pentru a încuraja diplomaţia, pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite şi Rusia.

„Sunt încântat să anunţ că vom continua conversaţia”, a declarat Rand Paul după întâlnirea pe care a avut-o cu Konstantin Kosaciov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Dunma de Stat, şi cu Sergei Kisliak, fost ambasador rus în SUA.

„Am convenit şi i-am invitat pe membrii Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe din Rusia să vină în Statele Unite pentru a ne întâlni la Washington. Cred că este un moment incredibil de important. Iar cei din ambele ţări care cred că nu ar trebui să avem diplomaţie se înşeală puternic”, a spus el.

„În prezent, în Statele Unite există isteria sancţiunilor. Eu reprezint minoritatea. Toţi democraţii sunt fericiţi să sunt introduse sancţiunile. Eu vă pot spune că nu le voi permite să introducă uşor sancţiunile”, a subliniat Rand Paul, citat de agenţia RIA Novosti.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…