Acasă Extern Trump îşi anulează DISCURSUL despre „Starea naţiunii”

Trump îşi anulează DISCURSUL despre „Starea naţiunii”

Democraţii nu îi vor permite lui Donald Trump să îşi susţină discursul despre „Starea naţiunii”, a declarat miercuri preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, Nancy Pelosi, relatează agenţia Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a admis miercuri spre joi noapte că va trebuie să-şi amâne discursul despre „Starea naţiunii” până după încetarea blocajul bugetar care afectează agenţiile federale, potrivit postului CNBC.

Trump a criticat-o şi pe Nancy Pelosi, liderul opoziţiei şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, după ce aceasta i-a retras invitaţia de a susţine discursul.

Pelosi afirmă că s-a răzgândit şi a anula invitaţia din cauza blocajului bugetar care afectează agenţiile federale şi peste 800.000 de angajaţi din sistemul federal.

„Este prerogativa ei – Voi susţine discursul după ce blocajul se va încheia. Nu caut un loc alternativ pentru discursul despre Starea Naţiunii pentru că nu există o alternativă care să poate concura cu istoria, tradiţia şi importanţa Camerei Reprezentanţilor”, afirmă Trump într-un mesaj pe Twitter.

Trump despre Pelosi: „îi este frică de adevăr”

În urma anunţului făcut de Pelosi, liderul de la Casa Albă a informat că va organiza un eveniment „alternativ” şi a acuzat-o pe această că „îi este frică de adevăr”.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a făcut acest anunţ în contextul în care Guvernul Statelor Unite a intrat oficial în blocaj parţial pe 21 decembrie 2018, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casă Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontieră cu Mexic.

„Repet, aştept cu nerăbdare să vă primesc în Camera Reprezentanţilor la o dată convenită de ambele părţi pentru acest discurs, în momentul în care Guvernul va fi redeschis”, a declarat Pelosi într-o scrisoare adresată lui Donald Trump.

Pelosi a mai informat că majoritatea democrată din Camera Reprezentanţilor nu va trece o rezoluţie necesară pentru aprobarea unei sesiune comune în Congres, unde va fi susţinut discursul. Aceasta a declarat că democraţii „nu vor lua în considerare o rezoluţie care îi permite preşedintelui să susţină discursul despre Starea Naţiunii în Camera Reprezentanţilor”.

Donald Trump, a anunţat, joi seară, că i-a anulat un turneu în străinătate preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în contextul în care aceasta i-a cerut anterior să reprogrameze discursul.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de aproape patru săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Președintele Donald Trump solicită 5,7 miliarde de dolari pentru construcția zidului de la frontiera SUA cu Mexicul, promis în campania electorală din 2016.

Aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…