Acasă Extern Turcia deține controlul total asupra Afrin

Turcia deține controlul total asupra Afrin

Militarii turci și aliații lor rebeli sirieni au preluat controlul asupra regiunii Afrin din nord-vestul Siriei, în timp ce lucrătorii umanitari distribuie alimente oamenilor din zonă, relatează Reuters citând surse.

Forțele turce și luptătorii sirieni au ocupat principalul oraș al regiunii Afrin, duminica trecută, după o campanie de opt săptămâni de eliminare a miliției kurde YPG, pe care Ankara o consideră grupare teroristă.

O sursă militară a declarat pentru Reuters că ultimele sate rămase au fost ocupate și peste noapte a fost preluat controlul total asupra regiunii Afrin.

„Controlul a fost realizat complet în regiunea Afrin și operațiunile de căutare continuă, astfel încât oamenii locali să se poată întoarce în siguranță în casele lor”, a spus sursa.

Agenția de știri Anadolu, condusă de stat, a prezentat un raport similar.

În Afrin, oamenii s-au așezat la rând pentru a primi mâncare caldă, care a fost distribuită de Semiluna Roșie Turcă, în timp ce soldații turci au au patrulat cu vehicule de securitate și de blindate de-a lungul străzilor.

Femei așezate la rând pentru a primi hrană caldă.

„Încercăm să readucem viața la normal pe termen scurt și mediu aici”, a declarat președintele grupului de ajutor Kerem Kinik pentru Reuters. „Bucătăriile noastre mobile sunt aici, iar echipajele noastre sunt în sate.”

„Vrem ca totul să fie bine. Vrem ca femeile și copiii noștri să se întoarcă. Nu s-au putut întoarce în patria lor”, a declarat Abdurrahman Nahsen Suleymanoglu, rezident în Afrin.

Președintele turc Tayyip Erdogan a respins vineri criticile privind campania Afrin, în cadrul unui apel telefonic cu președintele francez Emmanuel Macron, potrivit sursei prezidențiale turce.

Dintre statele europene, Franța a fost unul dintre cei mai mari critici ai operațiunii militare turce, ministrul francez de Externe afirmând că preocupările pentru securitatea frontierelor nu justifică incursiunea pe teritoriul altui stat.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…