Acasă Economie Un articol publicat în China zguduie piața criptomonedelor

Un articol publicat în China zguduie piața criptomonedelor

Ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez  a solicitat o reglementare mai riguroasă a tehnologiei Blockchain de tranzacții cu criptomonede pentru a preveni frauda.

Într-un articol cu titlul  „Trei întrebări pentru Blockchain” publicat luni în ziarul People’s Daily, este subliniată intenția guvernului de a sprijini tehnologia de vârf, dar în același timp avertizează cu privire la cazurile de fraudă.

Articolul oferă o imagine elaborată despre utilizarea criptomonedelor în activități financiare, de caritate și non-profit, precum și despre reglementări în domeniul securității.

În articol se precizează că, datorită faptului că tehnologia este încă „foarte imatură”, publicul ar trebui să fie precaut atunci când face speculații și trebuie să facă diferența inovațiile din înalta tehnologie și fondurile financiare.

În tranzacțiile cu monede digitale sunt transferate datele oferite de mii de clienți către guvernul Statelor Unite, de aceea , guvernul chinez este sfătuit să ia măsuri ferme și să-și dubleze implicarea în politicile  criptoeconomice:

„Pentru a promova și a utiliza mai bine tehnologia Blockchain, guvernul ar trebui să implementeze politici și reglementări consolidate”, se arată în articol.

Într-un interviu acordat cotidianului „People’s Daily”, Hu Danqing, specialist în tehnologie de la Ant Financial Service al companiei Alibaba, a reiterat necesitatea ca autoritățile de reglementare ale statului să se implice activ în domeniu:

„Cea mai mare parte a tranzacțiilor de criptomonede se concentrează pe strângerea de fonduri și pe speculații, în loc de a rezolva cu adevărat problemele din lumea reală a tehnologiei Blockchain”.

Mesajul principal al articolului este un apel la guvern pentru a elabora măsuri mai stricte privind tranzacțiile cu criptomonede.

În toamna anului 2017, Banca Populară Chineză a interzis nu numai toate ICO-urile, ci și-a închis platformele de tranzacționare de tip criptomonede, o industrie în valoare de sute de milioane de dolari.

În ianuarie 2018, autoritățile financiare din China au propus interzicerea tuturor site-urilor conectate la orice fel de tranzacții cu bani digitali și a schimburilor internaționale de acest tip, invocând riscuri de spălare a banilor și fraudă în materie de investiții.

În urma publicării articolului, piața mondială a criptomonedelor a scazut cu 10 miliarde de dolari, majoritatea valutelor digitale pierzând din valoare în ultimele 24 de ore.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…