Acasă Extern Administrația Tump adoptă măsuri de combatere a spionajului chinez

Administrația Tump adoptă măsuri de combatere a spionajului chinez

Echipa de securitate a președintelui Donald Trump evaluează opțiunile privind combaterea spionajului chinez asupra clădirilor guvernamentale ale SUA, prin intermediul rețelelor telefonice și a rețelelor wireless super rapide 5G, a afirmat un oficial al administrației, confirmând conținutul unui raport al Axios.com.

Rețeaua 5G are drept scop eliminarea a ceea ce funcționarii consideră ca fiind amenințarea Chinei la adresa securității cibernetice și a securității economice a Statelor Unite.

Administrația Trump a schimbat politicile inițiate de predecesorul său Barack Obama în privința eforturilor chineze de a dobândi industrii strategice în SUA.

În această lună, AT & T a fost nevoită să renunțe la ofertarea către clienții lor a telefoanelor mobile produse de marca chineză Huawei, după ce Congresul a cerut autorităților federale de reglementare au cerut eliminarea acestora de pe piața americană, conform agenției de știri Reuters.

În 2012, echipamentele Huawei și ZTE Corp au făcut obiectul unei investigații în Statele Unite privind oportunitatea de spionaj care ar putea amenința infrastructura S.U.A.

Problemele ridicate într-un raport al Comitetului, din 2012, afirmă despre cele două firme chineze că oportunitatea ”nu au scăzut niciodată”, adăugând că există noi informații clasificate care confirmă aceste preocupări.

„Vrem să construim o rețea, astfel încât chinezii să nu poată asculta apelurile”, a declarat un înalt oficial pentru Reuters.

„Trebuie să avem o rețea securizată care să nu permită actorilor străini să aibă acces. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că firmele chineze nu vor prelua piața, și vom pune în afara rețelei orice rețea non-5G”.

La Beijing, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat că țara sa a interzis toate formele de hacking, dar nu a abordat în mod specific problema securității rețelei 5G.

„Considerăm că, comunitatea internațională ar trebui să consolideze dialogul și cooperarea în abordarea amenințării atacurilor cibernetice, pe baza respectului reciproc și a încrederii”, a declarat Hua într-un briefing periodic cu presa.

Marile rețele de telefonie au cheltuit miliarde de dolari pentru a lansa rețele 5G și nu este clar dacă guvernul american are suficient spectru pentru a-și construi propria rețea de 5G.

Compania Accenture a estimat că operatorii wireless vor investi în Statele Unite 275 de miliarde de dolari pe parcursul următorilor a șapte ani, pentru a construi rețeaua 5G.

Anul trecut, compania T-Mobile US Inc. a cheltuit 8 miliarde de dolari, iar Dish Network Corp, 6,2 miliarde de dolari, în cadrul unei licitații guvernamentale, pentru a obține cea mai mare parte a spectrului de emisie a frecvențelor radio.

Un purtător de cuvânt al AT & T a declarat că nu poate să comenteze ceva ce nu a văzut și a adăugat: „Mulțumită investițiilor făcute de companii americane de multe miliarde de dolari, munca de a lansa serviciul 5G în Statele Unite este deja pe drumul cel bun”.

În cursul acestui an, AT & T va fi primul care va lansa serviciul de telefonie mobilă 5G în 12 locații din S.U.A., a declarat purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al companiei Verizon a refuzat să comenteze. Reprezentanții pentru Sprint și T-Mobile nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.

O altă opțiune include o rețea de 5G construită de un consorțiu de operatori de comunicații wireless, a afirmat oficialul american.

„Vrem să construim o rețea securizată 5G și trebuie să lucrăm cu industria pentru a descoperi cel mai bun mod de a face acest lucru”, a spus oficialul, vorbind sub condiția anonimatului.

Axios a publicat documente despre care a apus că le-a obținut la o prezentare a unui oficial al Consiliului de Securitate Națională. Dacă guvernul va construi rețeaua 5G, va închiria accesul  de la transportatori în telecomunicații, a spus Axios.

Preocuparea a apărut odată cu prezența crescândă a Chinei în fabricarea și funcționarea rețelelor fără fir. O forță concertată a guvernului ar putea ajuta SUA să concureze în acest sens, conform prezentării.

O rețea 5G este de așteptat să ofere viteze semnificativ mai mari, mai multă capacitate și timpi de răspuns mai scurți, care ar putea fi utilizată pentru noile tehnologii, de la autoturisme la operații de la distanță. Companiile de telecomunicații și furnizorii acestora consideră că aceasta este o oportunitate de venituri de miliarde de dolari.

 

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…