Acasă Diverse Un miliardar chinez vrea să reconstruiască Crystal Place din Londra

Un miliardar chinez vrea să reconstruiască Crystal Place din Londra

În 2013, miliardarul Ni Zhaoxing, proprietarul grupului Zhongrong din Shanghai, a purtat discuții cu Consiliul local din Bromley, autoritatea locală responsabilă cu un parc din sud-estul Londrei, pentru a construi o replică a Crystal Palace, construcție estimată la 500 de milioane de lire sterline (711 milioane de dolari).

Crystal Palace a găzduit Marea Expoziție din 1851 și a fost distrusă într-un incendiu, în anul 1936.

Zhongrong a început discuțiile cu primarul din Londra, în 2012.

În 2015, acordul de exclusivitate, de 16 luni, între dezvoltatorul chinez și consiliul local a expirat.  Eșecul s-a datorat unui dezacord cu privire la terenul pe care urma să se realizeze construcția.

„A fost ghinion”, a declarat Ni Zhaoxing pentru Financial Times. „Imediat ce am văzut locul, știam că vreau să construiesc acolo … Este totuși visul meu”.

Palatul original Crystal a fost construit în 1851 în Hyde Park și a fost mutat într-o zonă din sudul Londrei în 1854. Palatul reprezenta un simbol al realizărilor industriale ale Imperiului Britanic.

Zhongrong intenționează să creeze mai mult de 2.000 de locuri de muncă permanente și temporare, precum și să atragă investiții mai mari în străzile locale.

„Am vrut să construiesc cea mai magnifică clădire din lume, iar guvernul a salutat impactul său economic pozitiv”, a spus Ni. „Dar unii locuitori s-au îngrijorat că aș pune garduri și că nu ar fi putut să facă jogging”.

Un articol din Financial Times afirmă că ”eșecul în obținerea acordului subliniază provocările în încheierea tranzacțiilor comerciale dintre China și Marea Britanie”.

Miliardarul chinez se aștepta să intre în posesia terenului înainte de a obține permisiunea de a construi și înainte de a realiza un plan detaliat, acceptat de consiliul din Bromley.

În China, dezvoltatorii asigură terenul înainte de a respecta termenii contractului.

Richard Ford, directorul de la Pinsent Masons, o campanie de proiecte internaționale, care l-a consiliat pe Zhongrong cu privire la afacere, a declarat că asigurarea prealabilă a terenului nu este „unică pentru chinezi, dar nu este o practică normală în Marea Britanie, în special în sectorul public, unde autoritățile locale trebuie să fie mai precaute”.

Ni Zhongrong a adăugat: „Când se planifică un proiect amplu în Marea Britanie sau SUA, se ocupă consecutiv mai multe departamente tehnice și nu ști cât durează, în China cele mai multe aprobări pentru clădiri pot dura un an sau mai puțin”.

Omul de afaceri, în vârstă de 62 de ani, a spus că nu renunță la speranța de a învia structura victoriană.

„Trebuie să îți dai seama de visul tău înainte să poți avea unul nou”, a spus el. „Încă mai vreau să reconstruiesc Crystal Palace”.

 

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…