Acasă Extern Argentina a spus DA pentru Macri

Argentina a spus DA pentru Macri

Coaliția de guvernare a Președintelui Argentiniei, Mauricio Macri, a câștigat alegerile legislative de duminică.

Peste 33 de milioane de argentinieni, respectiv 78% din cetățenii cu drept de vot s-au prezentat, duminică, la urne pentru a alege senatorii și deputații din Parlamentul Argentinei.

Coaliția de guvernare a lui Macri a câștigat victorii decisive în districte cheie în întreaga țară în alegerile de duminică, iar în Buenos Aires, considerat bastionul politic al actualului președinte, a câștigat peste jumătate din voturi.

Scrutinul de ieri este considerat o evaluare intermediară a politicilor austere de centru-dreapta, după primii doi ani de guvernare, a președintelui Mauricio Macri. Rezultatul  arată dacă președintele Macri va obține un al doilea mandat în 2019.

După instalarea la conducerea Argentinei, președintele Macri a făcut schimbări importante pentru a îmbunătăți economia țării, iar rezultatul politicilor sale se va reflecta în alegerile prezidențiale care se vor desfășura în 2019.

Fostul președinte al Argentinei Cristina Fernandez de Kirchner, principalul adversar al lui Macri a declarat pentru media locală: „Noi credem în nevoia de a uni toate forțele politice care cred că acest model politic și social de austeritate va provoca durere doar majorității populației”. Kirchner a spus că politicile președintelui Macri vor afecta clasa săracă și de mijloc.

Rezultatele scrutinului au arătat că tânăra coaliție a lui Macri a câștigat sprijin în întreaga țară, inclusiv în unele colțuri surprinzătoare care au fost mult timp sub influența peronismului, forța dominantă în politica Argentinei.

Deși niciun partid nu va obține o majoritate absolută în această legislatură, performanța electorală a coaliției lui Macri va avea ca rezultat un număr confortabil de locuri în Parlament.

 

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…