Acasă Extern Boris Jonhson în Iran

Boris Jonhson în Iran

Boris Johnson a aterizat în această dimineață în Teheran pentru a cere regimului iranian  eliberarea lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe, manager de proiect al Fundației Thomson Reuters, a relatat Agenția de știri IRNA.

Vizita lui Boris Jonhson marchează a treia vizită în ultimii 14 ani a unui ministru de externe britanic în Iran și are loc într-un context complex datorită  tensiunilor istorice, regionale și bilaterale.

Johnson se va întâlni cu omologul său Mohammad Javad Zarif, cu Președintele Hassan Rouhani, cu Ali Shamkhani, secretar al Consiliului Suprem de Securitate Națională din Iran, a declarat IRNA.

Se vor purta discuții despre relațiile bilaterale, inclusiv legăturile bancare și economice, precum și problemele regionale și cele privitoare la evoluțiile internaționale, a adăugat IRNA.

Ministrul de externe britanic a promis că va depune eforturi pentru eliberarea Zaghari-Ratcliffe, cetățean irano-britanic, condamnată la cinci ani de închisoare de o instanță iraniană pentru răsturnarea unității clerice. Ea a respins toate acuzațiile.

Fundația Thomson Reuters, o organizație de caritate independentă, care operează independent de Reuters News, a confirmat că Zaghari-Ratcliffe se afla în vacanță și nu predă jurnalism în Iran.

Vizita în Iran va arăta capacitatea ministrului Boris Johnson de a naviga într-un peisaj politic plin de potențiale capcane.

Revoluția islamică din 1979 a transformat Iranul într-un stat paria pentru statele occidentale și pentru majoritatea statelor arabe din Orientul Mijlociu.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …