Acasă Intern Campania murdară împotriva lui Meleșcanu menită să acopere INCOMPETENȚA guvernării liberale și înscăunarea Alinei Gheorghiu la șefia Senatului

Campania murdară împotriva lui Meleșcanu menită să acopere INCOMPETENȚA guvernării liberale și înscăunarea Alinei Gheorghiu la șefia Senatului

În ultimele zece zile am asistat la o campanie murdară lansată de mass-media de dreapta împotriva președintelui Senatului, Teodor Meleșcanu. Motivele sunt mai mult decât evidente: acoperirea mediatică a împrumuturilor de peste 10 miliarde de euro – prin care ministrul Florin Cîțu a îndatorat România pe termen lung, neputința guvernării liberale de a majora alocațiile copiilor după promulgarea legii de către președintele Klaus Iohannis și dorința PNL de a o înscăuna la conducerea Senatului pe Alina Gheorghiu.

Cu ce a greșit Teodor Meleșcanu? Cu nimic. Dimpotrivă, în rândul cetățenilor este perceput ca unul dintre cei mai onești politicieni din România și unul dintre cei mai mari diplomați ai țării. Una dintre cele mai importante acțiuni de politică externă ale diplomatului Teodor Meleșcanu, în calitate de ministru de Externe (1992-1996), a fost semnarea la Washington, pe 26 ianuarie 1994, a PARTENERIATULUI PENTRU PACE România-SUA. Acesta fiind primul pas concret spre aderarea României la NATO. De altfel, țara noastră a fost prima țară din fostul Bloc comunist care a semnat parteneriatul cu SUA.

Președintelui Senatului, Teodor Meleșcanu i se reproșează că încasează atât pensia cât și salariul, conform legii. De asemenea, i se reproșează ca are o pensia foarte mare, 9.000 lei/lună – această pensie este calculată conform legii. Din punctul nostru de vedere o pensie foarte mare încasează lunar Gheorghe Bălășoiu, 73.890 de lei brut (aprox. 15.000 euro/lună).

Ultima găselniță a atacului mediac se referă la prezența diplomatului Teodor Meleșcanu la reuniunea de la Viena, în 19-20 decembrie 1989, unde ar fi refuzat să discute oficial despre evenimentele de la Timișoara, acele evenimente despre care postul de radio Europa Liberă relata că sunt înregistrați 60.000 de morți.

Pentru cititorii noștri care nu cunosc cutumele diplomatice, un diplomat care reprezintă un stat la o reuniune internațională/regională etc., poate discuta oficial numai în limitele mandatului pentru care țara sa la împuternicit.

IICCMER a anunțat că a declanșat procedura de investigație a lui Teodor Meleșcanu.

Cine conduce IICCMER?

Alexandra Toader a fost numită, la data de 17 ianuarie, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial.

Alexandra Toader a fost, până la semnarea acestei decizii, membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). În funcția de membru CNSAS a fost numită de președintele Klaus Iohannis, la data de 18 martie 2018.

În timpul cât a fost membru CNSAS, Alexandra Toader a ridiculizat martirii experimentului Pitești susținând că victimele „nu sunt chiar victime”.

Conducerea Consiliului a considerat că declaraţiile acesteia au fost „o ofensă adusă celor care au suferit în regimul de detenţie comunist”, iar prin asocierea cu numele CNSAS a adus prejudicii majore instituţiei.

„Negarea crimelor comunismului în România constituie o crimă morală care demonstrează că nu s-a înţeles dimensiunea suferinţei din închisorile sistemului concentraţionar comunist, istorie de tristă amintire pentru mii de familii de compatrioţi.”, a declarat preşedintele Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, potrivit unui comunicat de presă.

Cadran Politic așteaptă cu interes publicarea probelor deținute de IICCMER cu privire la acuzațiile care i se aduc președintelui Senatului, Teodor Meleșcanu, și vom reveni cu comentarii.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…