Acasă Intern Ludovic Orban preferă un guvern doar al PNL

Ludovic Orban preferă un guvern doar al PNL

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că majoritatea liderilor partidelor parlamentare cu care a purtat negocieri pentru învestirea Guvernului au cerut un guvern monocolor, asumat de PNL. Orban este de părere că o eventuală cooptare a unui partid în Executiv ar putea duce la refuzul altor partide de a vota un Guvern liberal.

„Punctul de vedere exprimat de foarte multe dintre formațiunile politice este acela că vor să învestească un guvern monocolor liberal, iar prezența altor formațiuni în actul de guvernare la nivel de miniștri, poate să genereze dezangajarea sprijinului mai multor formațiuni partenere”, a declarat Ludovic Orban după o întâlnire cu reprezentanții societății civile și a mediului de afaceri.

Declarația lui Ludovic Orban vine în contextul în care PMP și-ar fi dorit intrarea la guvernare cu miniștri în Cabinetul Orban. Împotriva cooptări în guvern a oamenilor lui Traian Băsescu s-a exprimat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, premierul desemnat a declarat după întâlnirea cu reprezentanții societății civile că le-a garantat acestora că se va consulta cu partenerii sociali înaintea oricărei decizii luate de Guvern.

„Discuțiile au fost extrem de utile și le-am transmis reprezentanților societății civile că am făcut acest exercițiu pentru a arătă că PNL susține câteva principii în actul de guvernare: un dialog real cu societatea civilă. Înainte de luarea oricărei decizii vom organiza consultări ample cu reprezentanții societății civile”, a mai spus președintele PNL.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…