Acasă Extern Cazul Skripal: Rusia convoacă ambasadorii

Cazul Skripal: Rusia convoacă ambasadorii

Rusia îi convoacă miercuri pe ambasadorii străini acreditaţi la Moscova pentru a le prezenta punctul său de vedere în cazul otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie, pentru care Londra acuză Moscova, transmite AFP, citând un anunţ al Ministerului rus de Externe.

Ambasadorii sunt invitaţi la o ”întâlnire cu responsabilii şi experţii Departamentului pentru problemele de neproliferare şi de control al armamentelor” din Ministerul rus de Externe, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Moscova, Maria Zaharova.

Întâlnirea va fi consacrată cazului otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal şi acuzaţiilor Londrei la adresa Moscovei, a precizat Maria Zaharova, citată de agenţia oficială TASS.

”Este prevăzut ca punctul de vedere al Rusiei să le fie exprimat reprezentanţilor oficiali ai statelor străine, să li se răspundă acestora la eventualele întrebări şi ca Rusia să îşi expună propriile interogaţii” în acest caz, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Otrăvirea celor doi Skripal a provocat o gravă criză în relaţiile deja glaciale dintre Moscova şiOccident şi a fost urmată de expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi din Marea Britanie şi de îngheţarea relaţiilor bilaterale.

Rusia neagă orice implicare și a anunţat, ca măsură de retorsiune, expulzarea unui număr egal de diplomaţi britanici şi sistarea activităţilor British Council pe teritoriul său.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …