Acasă Extern Cele mai multe rachete occidentale au fost interceptate

Cele mai multe rachete occidentale au fost interceptate

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat sâmbătă că majoritatea rachetelor lansate de forțele americane, britanice și franceze în timpul atacului din cursul nopții asupra Siriei au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană ale guvernului sirian, a informat agenția Tass, citată de Reuters.

Rusia, un aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad, a răspuns cu furie la atacurile aeriene ale coaliției occidentale, în timp ce mass-media din Siria le-a numit „o încălcare flagrantă a dreptului internațional”.

Mai mult de 100 de rachete au fost lansate de pe nave și avioane cu echipaj, iar SUA și aliații săi au lovit trei dintre principalele facilități de armament chimic din Siria, a declarat Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, și președintele Comitetului general al Armatei SUA, generalul Joseph Dunford.

Potrivit agenției de știri Interfax, ministerul rus al Apărării a mai spus că Siria a interceptat atacurile SUA și ale aliaților săi folosind hardware-ul produs de sovietici, inclusiv sistemul de rachete Buk.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…