Acasă Economie China preia producția de vinuri franceze

China preia producția de vinuri franceze

Chinezii sosesc în Franța, cumpără podgorii și rebranduiesc produsele tradiționale provocând frustrare printre localnici.

Florin Pecheux-Livat, profesor de economie, a citat dreptul noilor veniți de a schimba denumirile de marcă și de loc „ca parte a unei strategii de marketing”.

„Piața chineză va deveni probabil un mare motor al creșterii și consumului de vin la nivel mondial. Producătorii de vinuri trebuie să fie capabili să ofere vin cu gustul „potrivit”. Schimbările climatice ar putea provoca schimbări ale soiurilor și al gustului”, a afirmat Pecheux-Livat.

Expertul în economie a spus că influența străină asupra producției de vin în Franța se va vedea în domeniul managementului și a tehnicilor de producție cu care lucrează noii investitori.

Reputația podgoriilor și moștenirea pe care o reprezintă vinificația în Franța, vor fi cu siguranță menținute intacte, a spus Pecheux-Livat.

„Patrimoniului intangibil din Bordeaux este asociat cu utilizarea cuvântului „castel „pentru a denumi un anumit vin. Dacă investitorii chinezi continuă să folosească această componentă pentru noul nume al mărcii, ei promovează patrimoniul Bordeaux în China „.

Provinciile tradiționale în producția de  vinuri din Franța, renumite pentru podgoriile lor, au devenit recent îngrijorate de numărul tot mai mare de investitori chinezi prezenți în aceste locuri și de impunerea propriilor reglementări.

Anul trecut, satul Arveyres, din regiunea Bordeaux, vechi de 300 de ani, a văzut una dintre frumoasele sale podgorii, Château Larteau, redenumite Château Lapin Impérial (Château Imperial Rabbit), a relatat publicația  Times.

Se crede că în jur de 160 de châteaux din Bordeaux sunt acum deținute de chinezi, inclusiv de investitori cu sediul în Hong Kong.

În China, consumul de vin francez de înaltă calitate a crescut în ultimii ani. „China pune mare accent pe vinurile produse în Franța și importurile de acolo reprezintă aproximativ 70% din producția noastră”, a declarat Daniel Li, manager imobiliar  într-unul dintre chateaux-urile deținute de chinezi, a relatat Radioul Național Public din China.

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…