Acasă Intern Două persoane reţinute în dosarul privind agresarea a doi jandarmi la protestul din 10 august

Două persoane reţinute în dosarul privind agresarea a doi jandarmi la protestul din 10 august

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, joi, în urma percheziţiilor făcute în dosarul privind agresarea a doi jandarmi şi sustragerea unei arme la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, Parchetul precizând că unul dintre ei a lovit un jandarm, iar celălalt a tras un foc de armă cu pistolul furat de la femeia jandarm.

Potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti, unul dintre bărbaţi a fost reţinut pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar celălalt pentru uz de armă fără drept.

Procurorii spun că primul bărbat este suspectat că, alături de alte persoane, a agresat un jandarm, lovindu-l cu piciorul, la mitingul din Piaţa Victoriei şi, de asemenea, „a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest”.

Cel de al doilea bărbat reţinut este acuzat că în 11 august a tras un foc de armă cu pistolul furat de la femeia jandarm. „În ziua de 11 august 2018, inculpatul C.M.G. a mers împreună cu inculpatul D. D. (persoană care în ziua de 10 august 2018, în timpul manifestaţiei de protest din Piaţa Victoriei,  i-a sustras unui subofiţer de jandarmi, arma din dotare – pistol Carpaţi cal. 7,65 mm), pe un teren situat în apropierea localităţii Petrăchioaia,  jud. Ilfov, unde  a executat un foc de armă”, spun procurorii.

Tot joi, cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

Reținerea celui de-al doilea suspect a venit după perchezițiile din această dimineață efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în dosarul de ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice deschis după protestele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august.

În acest caz a fost deja arestat preventiv un bărbat din Ilfov. Avocatul acestuia a spus că suspectul va coopera în continuare cu anchetatorii.

Poliţia Capitalei a anunţat că, luni seară, a fost recuperat pistolul sustras în 10 august de la femeia jandarm bătută în timpul protestului.

Arma a fost găsită în zona localităţii Petrăchioaia din judeţul Ilfov, după ce suspectul a fost dus la fața locului și a indicat locul în care a îngropat-o. Potrivit anchetatorilor, el a tras două gloanțe.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…