Acasă Extern Francezii se opun exportului de arme în războiul din Yemen

Francezii se opun exportului de arme în războiul din Yemen

Aproximativ 75% din cetăţenii francezi vor ca preşedintele Emmanuel Macron să oprească exportul de arme în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, care sunt implicate în războiul din Yemen, arată un sondaj publicat luni de institutul YouGov, relatează Reuters.

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite fac parte dintr-o coaliţie internaţională care luptă împotriva rebelilor huthi, care controlează majoritatea teritoriului din nord a Yemenului şi capitala Sanaa. Peste 10.000 de persoane au murit în urma conflictului din regiune.

Sondajul arată că 88% din francezi sunt de părere că Franţa ar trebui să oprească exportul de arme către toate ţările unde există riscul că ar putea fi folosite împotriva civililor.

Şapte din zece persoane cer guvernului să oprească exportul de arme în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, unde Franţa reprezintă al treilea cel mai mare exportator de armament.

Sondajul arată că 69% din francezi sunt de părere că parlamentul francez ar trebui să aibă un rol mai important în controlarea vânzării de arme.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…