Acasă Extern Franța: Guvernul se implică în protecția companiilor strategice

Franța: Guvernul se implică în protecția companiilor strategice

Premierul francez Edouard Philippe a prezentat vineri un plan de măsuri pentru protecţia companiilor strategice, insistând că se opune protecţionismului, a informat AFP.

Premierul Philippe a anunţat extinderea domeniilor și sancțiunilor de aplicare a unui decret din 2014 privind investiţiile străine. Prin acest decret investitorii străini sunt obligați să obţină aprobarea ministerului economiei pentru a desfășura activități considerate strategice, care por pune în pericol ordinea publică, securitate şi apărarea naţională.

Prin extindere, autorizarea prealabilă va fi necesară şi în domeniile inteligenţei artificiale, industriei spaţiale, stocării datelor şi infrastructurii financiare, conform sursei citate.

După autorizarea prealabilă companiile vor fi controlate de auditori externi.

Guvernul francez vrea să asigure cadrul legal  pentru implementarea aşa-numitei „acţiuni de aur”, care acordă statului drepturi excepţionale asupra transferului de proprietăţi intelectuale, a deschiderii de filiale în afara Franţei sau a cesiunii de active.

Asociaţia France Digitale, din care fac parte companii de investiții, şi-a exprimat imediat îngrijorarea faţă de un presupus şoc protecţionist.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…