Acasă Extern Ghouta: Discuții cu ONU pentru încetarea focului

Ghouta: Discuții cu ONU pentru încetarea focului

Grupul rebel din zona sudică Ghoutei de Est, aflat în opoziție, a declarat pentru Reuters că a negociat duminică cu o delegație a Națiunilor Unite despre încetarea focului, ajutor umanitar și evacuarea cazurilor medicale urgente, a relatat Reuters.

„Suntem angajați în aranjarea unor negocieri serioase pentru a garanta siguranța și protecția civililor”, a declarat Wael Alwan, purtătorul de cuvânt al companiei Failaq al-Rahman din Istanbul, într-o înregistrare vocală.

„Cele mai importante puncte în curs de negociere sunt o încetare a focului, asigurarea ajutorului pentru civili și evacuarea cazurilor medicale și a persoanelor rănite care au nevoie de tratament în afara Ghoutei”.

În atacul din ultima lună, forțele guvernamentale pro-Assad au ocupat în mare parte Ghouta de Est, ultimul bastion insurgent major din jurul Damascului.

Trupele pro-guvernamentale au împărțit Ghouta în trei zone, care au fost asediate într-una dintre cele mai sângeroase ofensive ale războiului de șapte ani.

Un număr de pacienți care necesită îngrijiri medicale urgente au fost evacuați din zona de nord a Ghutei au intrat câteva ajutoare umanitare. Acest lucru nu s-a întâmplat încă în zona de sud a Ghutei.

Oficiul pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA) a declarat, joi, că cel puțin 20.000 de persoane au părăsit Ghouta de Est  în ultima săptămână, majoritatea provenind din zona de sud a Ghutei, din Hammourie.

Armata siriană a deschis o coridor lângă Hammourie în această săptămână și civilii au plecat spre pozițiile armatei pe jos.

OCHA a declarat că pentru cei care rămân în Ghouta de Est condițiile sunt „dure”.

„Există constrângeri alimentare și de igienă. Alimentele sunt raționalizate, pâinea este raționalizată la consumul pentru o zi/persoană și rația este pentru 10 zile; insuficientă igienă și salubritate pentru cei care trăiesc în subsoluri și risc crescut de boli transmisibile „, a informat OCHA .

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…