Acasă Diverse Gripă aviară în Marea Britanie

Gripă aviară în Marea Britanie

În Marea Britanie a fost confirmată prezența gripei aviare în rândul păsărilor sălbatice.  

Gripa aviara a fost confirmată la mai multe păsari sălbatice din sud-vestul Angliei, pentru prima dată în această iarna, a declarat vineri Departamentul pentru Mediu, Alimentatie și Afaceri Rurale din Marea Britanie.

„Aceasta este prima dată când gripă aviară a fost identificată în Marea Britanie în această iarnă și în timp ce boala nu reprezintă o amenințare pentru public, este extrem de infecțioasă și mortală pentru păsări”, a declarat Nigel Gibbens, șeful Departamentului Veterinar din Marea Britanie.

Ministerul britanic a declarat că testele au arătat că infecția, detectată la 17 păsări din districtul Dorset, a fost strâns legată de tulpina H5N6 care circulă,în ultimele luni, în rândul păsărilor sălbatice din Europa. Nigel Gibbes a subliniat că o tulpină diferită a afectat  mai mulți oameni în China, anul trecut.

Ministerul britanic a anunțat că va fi introduse măsuri de prevenire până la o notificare ulterioară. Totodată, a mai declarat că nu există planuri pentru restricții de circulație, însă a cerut fermelor avicole să supravegheze păsările.

Primul caz al unui om care a contractat o tulpină de influență aviară, H7N9, a fost înregistrat anul trecut în provincia nordică Shanxiin din China. Cei care erau în contact cu persoana, nu au prezentat niciun simptom de infecție.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…