Acasă Intern Guvernul a AMÂNAT până la  1 august DUBLAREA alocațiilor pentru copii

Guvernul a AMÂNAT până la  1 august DUBLAREA alocațiilor pentru copii

Deși președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea privind intrarea în vigoare a alocațiilor dublate pentru copii, guvernul Orban a amânat plata acestora până la data de 1 august. Decizia a fot adoptată în cadrul ședinței de Guvern desfășurată joi, 16 ianuarie.

”ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I, punctul 1 din Legea nr. 14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin. (1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”, potrivit comunicatului de presă afișat pe site-ul guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că în momentul de față nu există resurse financiare pentru plata alocațiilor dublate.

”Noi suntem puși într-o situaţie în care, şi dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția pe care o vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a spus Ludovic Orban vinerea trecută, la finalul unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis.

Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii prevede plata a 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…