Acasă Extern Întâlnire bilaterală Merkel – Putin

Întâlnire bilaterală Merkel – Putin

Întrevederea cancelarului german Angela Merkel cu preşedintele rus Vladimir Putin a fost „serioasă şi detaliată”, a declarat un reprezentant al Kremlinului, precizând că scopul nu a fost acela de încheia vreun acord, ci doar de a „sincroniza ceasurile” în privinţa unor chestiuni internaţionale urgente.

Întrevederea care s-a desfăşurat, sâmbătă,  la Schloss Meseberg, un palat în stil baroc aflat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala germană, a fost prima reuniune între liderii de la Berlin şi Moscova care are loc în Germania după anexarea de către Rusia a regiunii Crimeea, în urmă cu patru ani.

Cei doi lideri au discutat  despre o serie de subiecte de interes internaţional, cum ar fi conflictele din Ucraina şi Siria, situaţia refugiaţilor sirieni sau proiectul unui gazoduct submarin care a atras opoziţia SUA şi mai multor ţări UE.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că întrevederea, care a durat trei ore, a fost „foarte serioasă şi detaliată”, informează agenţia de ştiri Tass.

„Nu a existat niciun obiectiv de a ajunge la un acord. A fost o discuţie utilă de sincronizare a ceasurilor în ceea ce priveşte o serie de chestiuni urgente”, a adăugat Peskov.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…