Acasă Extern Iran: Parlamentarii au ars steagul SUA și au scandat „Moarte Americii”

Iran: Parlamentarii au ars steagul SUA și au scandat „Moarte Americii”

Miercuri, în Parlamentul Iranului, parlamentarii  au ars un drapel american și au scandat „Moarte Americii” ​​într-o manifestare publică de furie după decizia președintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Acordul nuclear.

Membrii parlamentului iranian au dat foc și unei bucați de hârtie care reprezenta Acordul.

Urmărind desfășurarea evenimentelor, președintele parlamentului iranian, Ali Larijani, a spus: „Aveți grijă să nu dați foc și parlamentului”.

Sugerând că președintele Donald Trump nu este potrivit pentru funcția sa, Larijani a declarat miercuri site-ul iranian al Justiției, Mizan, că „Trump nu are capacitatea mentală de a rezolva problemele”.

Președintele Donald Trump a declarat marți când a anunțat retragerea SUA din acordul nuclear: „Este clar pentru mine nu poate fi împiedicată fabricarea bombei nucleare sub structura degradantă și putredă a acordului actual – baza Acordului cu Iranului este defectă … Anunț astăzi că Statele Unite se vor retrage din acordul nuclear cu Iranul. ”

„America nu va fi ținută ostatică prin șantaj nuclear”, a adăugat el.

„Adevărul este că a fost o afacere groaznică, unilaterală, care nu ar fi trebuit făcută vreodată”, a spus Trump. „O înțelegere constructivă ar fi putut fi atinsă cu ușurință la acea vreme, dar nu a fost. În centrul înțelegerii Iranului a fost o ficțiune gigantică”.

Președintele iranian Hassan Rouhani a răspuns într-un discurs adresat națiunii că Teheranul va rămâne în acord și va negocia cu Rusia și China – „cele două super-puteri ale lumii”. Dar, a spus că Iranul se va pregăti să reia îmbogățirea uraniului ca o situație de urgență.

„Iranul este o țară care aderă la angajamentele sale”, a spus Rouhani, „iar SUA este o țară care nu și-a respectat niciodată angajamentele”.

Guvernul israelian a salutat decizia. „Israelul mulțumește președintelui Trump pentru decizia sa curajoasă”, a declarat primul ministrul Benjamin Netanyahu într-un discurs care a urmat anunțului făcut de președintele  Trump, numind decizia sa ”istorică”.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…