Acasă Extern Iranul are 82.000 de luptători în Siria

Iranul are 82.000 de luptători în Siria

Israelul afirmă că  82.000 de luptători sunt sub controlul Iranului în Siria. Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Danny Danon, a declarat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU că dezvăluie informații clasificate despre Iran, pentru a transmite ceea ce susține că sunt planurile Iranului de a domina Siria”, a relatat CNN.

„Iranul transformă întreaga Sirie în cea mai mare bază militară din lume. De fapt, Iranul încearcă să destabilizeze Siria sub toate aspectele și lumea liberă”, a spus Danon.

Danon a criticat acordul internațional care a simplificat sancțiunile împotriva Teheranului și programului său nuclear.

Obiectivele Iranului, a spus Danon, sunt, „în primul rând, distrugerea Israelului … al doilea … destabilizarea regiunii”. Ca apoi,  să „urmărească întreaga lume. Întreaga comunitate internațională ar trebui să fie preocupată de Iran”, a spus Danaon. Chiar dacă Iranul vizează Israelul în primul rând, trimisul israelian a spus, „voi sunteți cei care urmează”.

Ambasadorul Iranului la ONU a respins, susținând că SUA și Israelul sunt responsabile pentru destabilizarea regiunii.

„SUA și regimul israelian preferă să recurgă, să promoveze și să răspândească irano-fobia și acest lucru a devenit un fel de obsesie continuă și isterie pentru ei”, a spus ambasadorul Gholamali Khoshroo. „Am auzit astăzi și în cursul acestei dezbateri și în ultimele luni. Această isterie este perpetuată activ de cei care doresc să-și vândă sau să-și cheltuiască dolarii pe arme americane.” Nu are nimic de-a face cu pacea și securitatea în Orientul Mijlociu”.

Khoshroo a subliniat programul de construire a Israelului în teritoriile palestiniene, precum și programele suspectate ca fiind nucleare și chimice.

„Informatii clasificate”

În sesiunea care urma să fie o discuție despre negocierile israeliano-palestiniene, Danon s-a concentrat exclusiv pe Iran.

El a spus Consiliului de Securitate că va „împărtăși informații clasificate care arată gradul de construcție militară a Iranului în Siria”.

Există 82.000 de luptători „direct sub autoritatea iraniană din Siria”, a spus Danon, ”inclusiv 3.000 de membri ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, 9.000 de membri ai Hezbollah și 10.000 de membri ai milițiilor violente Shiia recrutați din întreagul Orient, inclusiv din Irak, Afganistan și Pakistan”. Danon a spus că Iranul „comandă direct 60.000 de luptători sirieni locali”.

„Acestea sunt fapte grele, care nu pot fi contestate. Armata iraniană pregătește în mod activ acești extremiști militari și folosesc Siria ca bază strategică”, a spus Danon.

El a adăugat că Iranul „construiește, de asemenea, fabrici de rachete în Siria” și a declarat că atitudinea Israelului față de granița sa nordică este că „nu mai putem distinge Iranul de Siria”.

Explicarea acordului nuclear cu Iranul

„Iranienii însăși susțin că ISIS în Siria este pe fugă”, a spus Danon. „De ce Iranul continuă să recruteze acești extremiști pentru a fi uciși pe câmpurile de luptă din Siria? De ce Iranul construiește baze pentru a găzdui luptătorii pe termen lung?” Răspunsul este clar: pentru a destabiliza în continuare Siria și regiunea noastră, pentru a teroriza în continuare întreaga lume liberă „.

De asemenea, Danon a subliniat că Europa dă posibilitatea creșterii prezenței militare a Iranului prin angajarea în comerțul cu Teheranul, ca rezultat al acordului nuclear internațional la care au ajuns administrația Obama și guvernele Marii Britanii, Rusiei, Franței, Chinei, Germaniei și Uniunii Europene.

Danon a subliniat că Iranul și-a mărit cheltuielile militare numai după semnarea Pactului, în 2015.

„În 2014, șaptesprezece procente din cheltuielile guvernului iranian au fost alocate cheltuielilor sale militare”, a spus el. „În ultimul an, în 2017, acest număr a urcat la douăzeci și două de procente, adică 23 de miliarde de dolari cheltuite pe rachete, armament și alte arme de război”.

El a mai spus că „Iranul aproape că și-a dublat comerțul cu Europa în anul 2017 … aceasta este o greșeală”.

„În acest timp Iranul profită  și construiește un imperiu”, a spus el.

Diplomații europeni subliniază faptul că activitatea comercială cu Iranul a crescut, într-adevăr, de la sume mici la sume mari.

 

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…