Acasă Extern Iranul a refuzat oferta Poloniei de a participa la un summit privind Orientul Mijlociu

Iranul a refuzat oferta Poloniei de a participa la un summit privind Orientul Mijlociu

Adjunctul ministrului polonez de Externe, Maciej Lang, s-a întâlnit luni la Teheran cu omologul său iranian pentru a încerca să rezolve o dispută privind decizia Poloniei de a găzdui un summit organizat de SUA cu scopul promovării stabilităţii în Orientul Mijlociu, relatează postul France 24.

Lang a descris discuţiile cu omologul său Abbas Araghchi ca fiind „constructive”.

„Am discutat despre mai multe probleme, inclusiv neînţelegerile privind conferinţa de la Varşovia şi vă prezint punctul nostru de vedere. Am avut o discuţie lungă şi sper că am făcut acest lucru într-o manieră clară”, a declarat Lang.

„Pentru Polonia această conferinţă nu este împotriva niciunei ţări”, a adăugat acesta.

Summitul a fost anunţat la data de 11 ianuarie de secretarul de stat american Mike Pompeo, care a declarat că acesta va include „un element important în asigurarea că Iranul nu reprezintă o forţă destabilizatoare” în regiune.

Ministerul iranian de Externe a declarat într-un comunicat că motivele oferite de guvernul polonez pentru co-organizarea summitului sunt inacceptabile şi că polonezii „trebuie să fie conştienţi de consecinţe”.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…