Acasă Extern Italia: UE este „distrugătoare”, spune Salvini

Italia: UE este „distrugătoare”, spune Salvini

Liderul italian de dreapta Matteo Salvini a denunțat marți Uniunea Europeană ca fiind „distrugătoare” prin politicile care iau cetățenilor dreptul la speranță. Salvini a făcut această declarație la o săptămână după ce partidul său Liga Nordului a devenit al de-al doilea cel mai mare partid din parlament în alegerile naționale din 4 martie.

Scrutinul din 4 martie s-a încheiat cu un blocaj politic în formarea noului guvern, iar Salvini este un critic dur al austerității bugetare impuse de UE și al intrării migranților în Italia.

Niciun partid nu are majoritate pentru a guverna singur, lăsând președintelui țării sarcina delicată de a convinge rivalii de pe scena politică divizată să formeze o alianță sau coaliție pentru a guverna.

Liga Nordului a obținut mai multe voturi decât Forza Italia (FI) a lui Silvio Berlusconi în alegeri, reducând pretenția fostului premier în privința influenței în a tempera ideile mai radicale ale partenerilor, în special în ceea ce privește Bruxellesul și moneda unică.

„Votul arată că împăratul nu poartă haine”, a declarat Salvini reporterilor din Parlamentul European. „Politicile europene ne-au jefuit dreptul la viitor și la speranță”.

Salvini a spus că, dacă va reuși să conducă un guvern, va acorda prioritate renegocierilor tratatelor cu Uniunea Europeană, inclusiv asupra restricțiilor bugetare, bancare și comerțului.

„Comunitatea Europeană a fost un lucru, a fost o comunitate de state egale”, a spus Salvini. „Uniunea Europeană anulează, distruge. Cred că distrugători sunt oamenii care se află în prezent în Comisia Europeană. ”

Înainte de a-și pierde poziția de premier, Berlusconi a promis că un guvern de centru-dreapta va respecta limita europeană a deficitului unei țări față de producția sa economică, însă Salvini a spus că nu ar trebui să existe o promisiune necondiționată în acest sens.

Limita de deficit de trei procente „este una din regulile respective, scrisă pe un tabel, pe care suntem bucuroși să o respectăm dacă ajută oamenii să trăiască mai bine, dar dacă în numele acestor constrângeri trebuie să închidem și să destabilizăm, nu”.

În timpul campaniei electorale, toate partidele politice din Italia au răspuns la o nemulțumire crescândă față de Uniunea Europeană, promițând să renegocieze tratate, dar Liga Nordului a fost singurul partid mare care a spus în mod explicit că Italia va rămâne în UE numai dacă regulile fiscale și imigrația sunt rescrise.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…