Acasă Extern Ivanka Trump va participa la inaugurarea ambasadei SUA la Ierusalim

Ivanka Trump va participa la inaugurarea ambasadei SUA la Ierusalim

Ivanka, prima fiică a președintelui american Donald Trump, a spus sâmbătă, cu două zile înainte de a  participa la deschiderea Ambasadei SUA la Ierusalim, că este „o mare bucurie” să fie la Ierusalim cu acest prilej, informează Jerusalem Post.

Într-o postare pe Instagram, atături de o fotografie a sa Zidul Plângerii -în timpul vizitei sale din luna mai, ea a scris: „Cu mare bucurie, mă întorc la Ierusalim”.

„Sunt onorat să particip la distinsa delegație a președintelui Trump, a administrației sale și a poporului american la această ceremonie de deschidere a noii Ambasade a SUA în Ierusalim, Israel”, a scris ea. „Așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim 70 de ani de la înființarea Israelului și a viitorului luminos pe care îl are în față. Ne vom ruga pentru potențialul nemărginit al viitorului alianței SUA-Israel și ne vom ruga pentru pace „.

Ivanka trump este unul din cei cinci oficiali ai SUA care fac parte din delegația pentru inaugurarea ambasadei, condusă de Secretarul adjunct de stat John J. Sullivan, întrucât președintele Donald Trump nu va participa.

Ceilalți membri ai delegației sunt soțul lui Ivanka Trump, Jared Kushner, secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin, ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, și Jason Greenblatt, care este asistent al președintelui Trump și reprezentant special pentru negocierile internaționale.

Decizia președintelui Trump de a transfera ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim – recunoscându-l ca fiind capitala Israelului – a fost criticată în întreaga lume, în special din partea palestinienilor care au ars fotografii ale lui.

Israelul a ocupat partea estică a Ierusalimului în timpul Războiului de șase zile din 1967 și a revendicat întregul oraș ca și capitală, dar palestinienii cred că Ierusalimul de Est ar putea fi capitala viitorului lor stat.

Ivanka Trump, care s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători cu Kushner în 2009, în timpul ultimei sale vizite la Ierusalim, a spus că este „profund impresionată” să stea lângă Zidul Plângerii.

„A fost într-adevăr doar noi, familia noastră a fost acolo”, a spus ea. „A fost dincolo de așteptări – pentru fiecare dintre aceste momente e greu să găsești cuvintele care să le descrie în mod adecvat”.

4.6/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…