Acasă Extern Japonia: Posibil summit Abe-Kim Jong-un

Japonia: Posibil summit Abe-Kim Jong-un

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez a sugerat, miercuri, posibilitatea unui summit între prim-ministrul Shinzo Abe și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, pentru a discuta despre cetățenii japonezi răpiți de agenții de la Phenian în urmă cu zeci de ani.

Premierul Abe, pentru care problema răpirii este piatra de temelie a carierei sale politice, se va întâlni cu președintele american Donald Trump luna viitoare la Washington, înainte de un summit propus între liderul american și Kim Jong-un, care va fi planificată în luna aprilie, în timpul întâlnirii lui Kim Jong-un cu președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Tokyo este îngrijorat, inclusiv de soarta celor răpiți, că interesele sale ar putea fi marginalizate de recentele acțiuni de rezolvare a crizei asupra programelor nucleare și de rachete din Coreea de Nord.

„Este important să armonizăm politicile strânse între Japonia, Statele Unite și Coreea de Sud, înainte de summitul Nord-Sud și de summitul SUA-Coreea de Nord”, a declarat secretarul general al Cabinetului, Yoshihide Suga, într-o conferință de presă uzuală.

„După aceea, în timp ce vom face legătura între cele trei țări, vom aborda modul de rezolvare completă a problemelor nucleare, de rachete și de răpire. În acest sens, vrem să analizăm ce ar fi cel mai eficient și să abordăm problemele din această perspectivă „, a adăugat Suga.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…