Acasă Extern Junker ASCUNDE  raportul privind FURTURILE uriașe din fondurile UE

Junker ASCUNDE  raportul privind FURTURILE uriașe din fondurile UE

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că există un raport cu privire la fraudele din fonduri europene, dar acesta a fost secretizat de Juncker, președintele Comisiei Europene, relatează Evenimentul Zilei.          

Fostul președintele a pornit de la observația că ar trebui schimbată retorica anticorupție în campania electorală și că ar fi nevoie să se comunice despre lucruri de interes pentru români.

„Cel mai ușor discurs pentru politicieni este cel despre hoție. Dar e nevoie să vedem cât se fură. S-a făcut o evaluare a cât se fură din bugetul UE. Concluzia analiștilor pe fonduri este că se fură circa 10% – 120 de miliarde de euro în cifre absolute. Atunci Barrosso a decis să se facă o investigație, cu cei mai buni specialiști antifraudă. Raportul a fost gata în 2016 și prezentat lui Juncker, care l-a trimis la revizuire, iar în 2017 s-a întors cu aceleași cifre. Acel raport s-a încuiat în sertar și nu e făcut public”, a spus Băsescu, conform sursei citate.

„Era firesc ca în campania pentru un nou parlament european să cuprindă și discuția despre cât se fură din fonduri europene, dar ar fi însemnat să se extindă discuția și despre alte țări”, a mai spus Traian Băsescu.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…