Acasă Extern Liderul nord-coreean la Beijing

Liderul nord-coreean la Beijing

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut parte dintr-o delegație secretă care a sosit la Beijing cu trenul luni și a plecat marți, potrivit unei surse familiare cu relatările mass-media străine, informează Reuters.

Vizita, care este prima călătorie a lui Kim de când a preluat puterea în 2011, nu a fost anunțată de Coreea de Nord sau China și a rămas învăluită în mister.

În Coreea de Sud, ziarul Hankyoreh de stânga, a relatat că Kim a călătorit la Beijing pentru întâlnirea cu președintele chinez Xi Jinping luni după amiază înainte de a pleca marți într-o „locație terță”, care ar putea fi tot în China.

Ziarul conservator din Coreea de Sud, Chosun Ilbo, citând un oficial superior al serviciilor de informații, a declarat că delegația l-a inclus pe Kim și se va întoarce în Coreea de Nord.

Kim va avea întâlniri separate cu  rivalii Chinei, Coreea de Sud și Statele Unite, iar analiștii spun că vizita la Beijing ar putea fi pentru pregătirea discuțiilor cu aceștia.

O singură sursă legată de conducerea Chinei a spus mai devreme că este posibil ca vizitatorul să fie sora mai mică a lui Kim, Kim Yo Jong. Ea a vizitat Coreea de Sud în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă luna trecută, deschizând calea pentru un summit între cele două Coree, relatează Reuters.

Oficialul american, care a vorbit cu condiția anonimatului, a declarat că este puțin probabil liderul nord-coreean să-și fi trimis din nou sora, având în vedere importanța unei întâlniri cu Xi Jinping, ceea ce ar sublinia poziția lui Kim ca lider.

Agenția de știri sud-coreeană Newsis a relatat că, Kim Yo Jong și liderul ceremonial al nordului, Kim Yong Nam, vizitează Beijingul, citând o sursă neidentificată din Coreea de Nord aflată în capitala chineză.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…