Acasă Extern Merkel ar intenţiona să rămână la putere până în 2021

Merkel ar intenţiona să rămână la putere până în 2021

Potrivit site-ului Bloomberg, Angela Merkel consideră că președinta CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), nu ar fi la nivelul corespunzător pentru a-i succeda în funcţie, citează Le Point.

Un duș rece pentru Annegret Kramp-Karrenbauer? Potrivit site-ului Bloomberg, Angela Merkel consideră că „delfinul” său, Annegret Kramp-Karrenbauer, în prezent în fruntea CDU, nu este pregătită să-i succeadă la Cancelarie. Potrivit spuselor a două persoane apropiate, cancelarul ar intenţiona să rămână la putere până la sfârșitul mandatului său, în 2021. După cum a reamintit Bloomberg, Annegret Kramp-Karrenbauer a scăzut în sondaje în ultimele luni, în timp ce CDU a înregistrat cel mai rău rezultat la alegerile europene de duminică, cu 28% din voturi. Potrivit acelorași surse, Angela Merkel ar fi decis să nu-şi mai ajute protejata pe plan politic.

Annegret Kramp-Karrenbauer trebuia să aducă un suflu nou în fruntea partidului, condus de Angela Merkel timp de optsprezece ani. De la preluarea funcției sale în decembrie, Annegret Kramp-Karrenbauer dezvoltă o viziune politică mai conservatoare decât Angela Merkel. În special, ea s-a opus publicității privind avortul. Mai mult, a declinat o serie de polemici în ultimele luni.

Recent, Annegret Kramp-Karrenbauer a sugerat să se pună restricții asupra libertății de exprimare online atunci când CDU a fost vizat de mai mulți youtuberi în ajunul alegerilor europene. În videoclipurile lor, acești factori de influență  germani au chemat alegătorii să voteze împotriva coaliției de guvernământ, spunând că politica sa privind clima este insuficientă.

În luna martie, Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a atras mânia multor germani după un „scheci” despre intersexuali, persoane al căror gen nu este clar definit. „Uitaţi-vă la oamenii de astăzi. Cei care v-ați dus recent la Berlin i-aţi văzut pe aceşti băutori de latte macchiato, care merg la toaletele rezervate pentru al treilea sex! Sunt toalete pentru bărbații care nu știu dacă ar trebui să stea aşezaţi sau în picioare”, a explicat ea.

Aceste evenimente au erodat popularitatea Annegretei Kramp-Karrenbauer, deoarece, după cum a reamintit Bloomberg, ea a pierdut trei puncte de popularitate, potrivit unui sondaj publicat la începutul lunii mai. Acesta este cel mai mic scor de la preluarea mandatului său în decembrie și este cu aproape 20 de puncte mai mic decât acela al Angelei Merkel.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…