Acasă Diverse Mii de oameni evacuaţi în Sydney datorită unei fisuri într-un zgârie-nori

Mii de oameni evacuaţi în Sydney datorită unei fisuri într-un zgârie-nori

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate după ce locuitorii unui bloc-turn din Australia, recent finalizat, au anunţat că au auzit „pocnituri şi zgomote de crăpături în pereţi”. Există temeri reale că structura ar putea să se prăbuşească.

Autorităţile au luat decizia de a instala o zonă de evacuare pe o suprafaţă de 1 kilometru, care a afectat şi alte clădiri, pe fondul temerilor legate de siguranţa în întregul perimetru rezidenţial.

Locuitorii unui bloc de apartamente din apropiere au fost înştiinţaţi printr-un email că măsura privind evacuarea a fost luată deoarece „există riscul ca turnul să se prăbuşească”, potrivit Sydney Morning Herald.

Poliţia a confirmat că a găsit o fisură în Turnul Opal cu 33 de etaje, din Parcul Olimpic din Sydney, în urma unor plângeri legate de prezenţa zgomotului la etajul 10 al clădirii de locuinţe.

Inginerii au declarat că înălţimea turnului a fost afectată cu până la 2 mm, potrivit presei locale.

Specialiştii urmează să intre la etajul 10 pentru a examina crăpăturile şi a evalua dacă clădirea este în siguranţă, a declarat un purtător de cuvânt al New South Wales Fire and Rescue.

Turnul Opal, care a fost finalizat la începutul acestui an, a fost descris de dezvoltatorul Ecove ca fiind „o clădire curbă, triunghiulară, cu ziduri verzi de plante vii înglobate în faţadă, şi curţi comune ridicate la fiecare cinci nivele”. Clădirea are 392 de apartamente.

Purtătorul de cuvânt al Ecove a declarat că este conştient de „îngrijorări” şi a anunţat că „a notificat” constructorul pentru a examina clădirea, scrie Morning Herald.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…