Acasă Diverse Miliardar palestinian arestat în Arabia Saudită

Miliardar palestinian arestat în Arabia Saudită

Potrivit surselor din presa arabă, Sabih al Masri, șeful Băncii Arabe, a fost avertizat în mod repetat împotriva călătoriei în Arabia Saudită, totuși, omul de afaceri a insistat că nu are de ce să se teamă.

Membrii familiei omului de afaceri palestinian-iordanian și președintele băncii arabe Sabih al Masri, au confirmat relatare cu privire la arestarea acestuia în timpul călătoriei de afaceri în Riad, a  relatat Reuters.

Miliardarul palestinian, care deține și cetățenie saudită, a fost reținut săptămâna trecută când se afla în Riad.

Autoritățile din Riad nu au răspuns cererii Reuters de a comenta situația, iar Masri este imposibil de găsit.

În luna noiembrie, autoritățile regatului au anunțat că peste 200 de persoane au fost arestate pentru a fi interogate în cadrul unei acțiuni anticorupție.

Campania anticorupție este condusă de Printul Mohammed bin Salman, moștenitorul tronului saudit. Nu au fost dezvăluite, încă, detalii cu privire la acuzațiile aduse celor arestați.

Sabih Masri are legături strânse cu regele Abdullah al Iordaniei, care a fost avertizat despre arestarea lui Masri, în urmă cu câteva zile, la  reuniunea Organizației de Cooperare Islamică (OIC) din Turcia, potrivit relatărilor din presa arabă. În această săptămână Ierusalimul de Est a fost recunoscut de OIC drept capitala Palestinei.

Hind Khlaifat, fondatorul și directorul executiv al companie Alocloud din Iordania, a postat pe Twitter, importanța lui Sabih al Masri în economia Iordaniei.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…