Acasă Extern Ministrul german de interne este pregătit să demisioneze

Ministrul german de interne este pregătit să demisioneze

Liderul Uniunii Creştin Sociale (CSU, dreapta) din Bavaria, Horst Seehofer, a declarat duminică, într-o reuniune a partidului său că nu vede vreo alternativă la expulzarea migranţilor, o măsură care l-ar pune pe ministrul german de Interne în conflict cu cancelarul Angela Merkel, relatează Reuters.

Horst Seehofer, care este și mistru de Interne, și-a oferit demisia colegilor de partid.

Partidul Creștin-Democrat (CDU) se bazează pe CSU pentru a se menține la guvernare.

Seehofer  a declarat că acordul încheiat de Angela Merkel la Bruxelles este insuficient şi că va conduce ”la creșterea migraţiei, nu la scăderea acesteia”, iar discuţiile pe care le-a purtat sâmbătă seara cu cancelarul german au fost ”inutile şi  fără efect”, potrivit sursei citate.

Angela Merkel şi-a exprimat speranţa ca acordul, obţinut la sfârşitul săptămânii la un summit la Bruxelles, să-l linișteaqscă pe aliatul său bavarez, care vrea o înăsprire semnificativă a politicii germane în domeniul migraţiei.

Cancelarul Merkel şi-a exprimat, duminică, voinţa de a continua să guverneze împreună cu CSU.

Disputa cu privire la gestionarea migraţiei a aruncat ”marea coaliţie”  (CDU/CSU, SPD) a Angelei Merkel, aflată de trei luni la putere, într-o criză politică şi a slăbit poziţia acesteia, pe care a obligat-o să încheie acorduri bilaterale pe tema migraţiei cu alte state membre UE.

Înaintea alegerilor regionale din octombrie, CSU exercită presiuni asupra cancelarului Merkel în vederea înăspririi politicii migraţiei.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …