Acasă Intern Ministrul Justiției a trimis la Cotroceni propunerea de numire a noului șef DIICOT

Ministrul Justiției a trimis la Cotroceni propunerea de numire a noului șef DIICOT

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a transmis luni propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

„Astazi am transmis Presedintelui Romaniei propunerea de numire a dlui Oliver – Felix Banila in functia de procuror sef al DIICOT !”, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Conform legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM.

Felix Bănilă avizat favorabil de CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabi, săptămâna trecută, propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a lui Oliver Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

În motivarea avizului favorabil primit de Felix Bănilă din partea Secţiei pentru Procurori a CSM, se arată că acesta are o vechime în funcţia de procuror de 21 de ani şi 5 luni, nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii 3 ani de activitate, iar la ultima evaluare a activităţii profesionale a fost apreciat cu calificativul „foarte bine”.

Tot în motivarea avizului favorabil pentru Felix Bănilă la conducerea DIICOT se mai precizează că acesta a susţinut interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ocazie cu care a prezentat „aspecte esenţiale ale proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”.

Secţia pentru procurori a CSM a remarcat, din analiza proiectului, că acesta cuprinde o prezentare sintetică atât a aspectelor pozitive cât şi a aspectelor deficitare în activitatea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Astfel, domnul procuror a prezentat situaţia dificilă cu care se confruntă Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sub aspectul gradului de ocupare a schemei de personal, atât la nivelul posturilor de procuror cât şi la nivelul celorlalte categorii (grefieri, specialişti IT), apreciind că se impun măsuri în vederea ocupării integrale a posturilor prevăzute. Din cuprinsul prestaţiei domnului procuror la susţinerea interviului în faţa secţiei, rezultă că acesta a dat dovadă de profesionalism, de o bună cunoaştere a sistemului judiciar şi a problemelor reale cu care se confruntă acesta, prezentând o viziune de ansamblu asupra activităţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi identificând soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii structurii. Nu în ultimul rând, lucrările prezentate îndeplinesc cerinţele de calitate, redate prin coerenţa în exprimare, în argumentarea clară şi logică, în expunerea completă a datelor”, potrivit motivării.

Procurorii CSM au apreciat că Felix Bănilă, în cadrul audierii, a formulat „obiective clare şi precise, pe care le-a detaliat în funcţie de necesităţile acestei structuri şi a indicat măsuri adecvate pentru realizarea acestora, în scopul creşterii performanţelor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în vederea realizării unui sistem judiciar modern care să se adapteze cerinţelor Uniunii Europene, iar actul de justiţie să fie administrat cu respectarea celor mai înalte standarde de integritate şi profesionalism”.

Avizul a fost transmis ministerului Justiţiei, care l-a înaintat luni Preşedinţiei.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…