Acasă Extern NATO: Întrunire la Londra pe 5 februarie

NATO: Întrunire la Londra pe 5 februarie

Statele membre NATO se vor întâlni pe 5 februarie la Londra pentru a discuta programul de aeronave militare de transport A400M, pe fondul unei solicitări din partea producătorului Airbus (AIR.PA) de a fi scutit de la plata amenzilor ca urmare dificultăților tehnice și a întârzierilor, potrivit surselor familiarizate cu întâlnirea, a relatat Reuters.

Reuniunea a fost programată inițial pentru jumătatea lunii noiembrie, dar a fost apoi amânată pentru luna  februarie.

În urmă cu un an, Airbus a înregistrat o pierdere de 1,2 miliarde de euro și a avertizat cu privire la „riscurile semnificative care urmează”. Compania a refuzat să comenteze ședința de săptămâna viitoare.

Airbus a avut până acum discuții cu oficialii din Belgia, Franța, Germania, Luxemburg, Spania, Turcia și Marea Britanie cu privire la calea care ar trebui urmată.

Agenția de achiziții pan-europene OCCAR, care supraveghează cel mai mare proiect european de apărare din partea celor șapte națiuni,  care reprezintă baza cumpărătorilor, va participa, de asemenea, la reuniune.

Germania, cel mai mare cumpărător A400M, se află în discuții prelungite pentru formarea unui nou guvern de coaliție. Berlinul a fost văzut ca cel care se opunea cel mai mult unui nou plan de salvare A400M.

Airbus a primit o sumă de salvare de 3,5 miliarde de euro din cele șapte națiuni, în 2010.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…