Acasă Extern Jim Mattis a demisionat şi va părăsi Casa Albă în februarie

Jim Mattis a demisionat şi va părăsi Casa Albă în februarie

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, va părăsi acest post la finalul lunii februarie, anunţul survenind la doar o zi după decizia liderului de la Casa Albă de retragere a trupelor americane din Siria, informează presa internaţională.

În scrisoarea de demisie, Jim Mattis şi-a exprimat părerea privind „tratarea cu respect a aliaţilor” şi folosirea „tuturor instrumentelor puterii americane pentru a oferi securitate comună”, relatează BBC.

„Pentru că aveţi dreptul la un Secretar al Apărării ale cărui păreri sunt mai similare cu ale dumneavoastră în aceste privințe şi pe alte teme, cred că este corect să demisionez”, a afirmat Mattis în scrisoare trimisă preşedintelui Trump.

Miercuri seară, Preşedinţia Statelor Unite a anunţat începerea retragerii trupelor americane din Siria. Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulţi fiind implicaţi în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Decizia președintelui Donald Trump, care aparent a luat această hotărâre trecând peste obiecţiile liderilor militari, a fost criticată de numeroşi politicieni de la Washington, inclusiv o serie de republicani, însă retragerea trupelor americane a fost salutată de Moscova, potrivit USA Today.

Oficiali americani citaţi de agenţia Reuters au transmis că cel mai probabil vor fi sistate şi atacurile aeriene împotriva poziţiilor Stat Islamic.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …