Acasă Tehnologie Directorul Cambridge Analytica a demisionat

Directorul Cambridge Analytica a demisionat

Alexander Tayler, CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, compania care a copiat datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, a demisionat. Consiliul de administraţie al firmei de date a anunţat că directorul executiv renunţă la funcţie la doar câteva săptămâni după ce a preluat-o.

Tayler a preluat conducerea companiei, după ce CEO-ul permanent al companiei, Alexander Nix, a apărut într-o filmare difuzată de presa britanică în care discuta despre folosirea mitei şi a prostituatelor pentru a influenţa campaniile electorale.

Nix a fost suspendat pe 20 martie după ce videoclipurile au fost făcute publice.

Cambridge Analytica este supusă unei anchete majore după dezvăluirile privind preluarea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook fără consimţământul lor.

Compania, care a lucrat pentru campania Trump în cursul alegerilor prezidenţiale din 2016, a negat greşelile în acest caz.

Un fost angajat al Cambridge Analytica intenţionează să coopereze cu investigaţia Procurorului special Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a participat marţi şi miercuri la audierile Congresului de la Capitol Hill pentru a explica rolul companiei sale privind încălcarea datelor cu caracter privat.

4.5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…