Acasă Extern Președintele Myanmar a demisionat

Președintele Myanmar a demisionat

Președintele civil al Myanmarului, Htin Kyaw, conform declarației publicată miercuri pe Facebook.

Conform constituției țării, cel mai înalt dintre cei doi vicepreședinți va fi președinte interimar până când un nou lider va fi ales de către parlament în termen de șapte zile lucrătoare.

Astfel, Myint Swe,vicepreședintele militar, va deveni președinte interimar.

Președintele este șeful statului și al guvernului din Myanmar, iar în cadrul constituției are puteri depline. Cu toate acestea, rolul lui Htin Kyaw a fost mai mult ceremonial, deoarece Aung San Suu Kyi este liderul de facto al Myanmarului din aprilie 2016.

Aung Shin, purtătorul de cuvânt al partidului Ligii Naționale pentru Democrație (NLD) a lui Suu Kyi, a declarat că Htin Kyaw, în vârstă de 71 de ani, a demisionat din cauza problemelor de sănătate.

Biroul președintelui nu a arătat motivul demisiei lui Htin Kyaw. Biroul președintelui a declarat că, în conformitate cu constituția, vor fi luate măsuri care să îl înlocuiască în termen de șapte zile lucrătoare.

„Următorul președinte va fi un membru al NLD sau cineva propus de NLD”, a declarat Aung Shin. „Actualul vicepreședinte nu poate fi următorul președinte, potrivit Constituției.”

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…