Acasă Extern India solicită răspunsuri de la  Cambridge Analytica

India solicită răspunsuri de la  Cambridge Analytica

India a stabilit un termen limită, 31 martie, pentru ca firma de consultanță politică Cambridge Analytica din Londra să răspundă la întrebarea dacă a fost implicată în obținerea necorespunzătoare a datelor Facebook despre cetățenii indieni, a informat Ministerul indian al Tehnologiei Informației.

Ministrul Tehnologiei Informației din India a avertizat săptămâna trecută împotriva oricărui abuz pe rețelele  social media în alegeri, în urma rapoartelor că firma de analiză Cambridge Analytica a accesat în mod necorespunzător informații despre milioane de utilizatori Facebook în alegătorile prezidențiale din 2016, din SUA.

Notificarea de vineri adresată firmei Cambridge Analytica a urmat unor rapoarte de presă locale conform cărora partidele politice din India au folosit firma de analiză a datelor în timpul alegerilor.

India se pregătește pentru alegerile generale în 2019 și mai multe state vor alege noi adunări în acest an.

„Corectitudinea democrației indiene și a procesului electoral este o chestiune de mândrie și orice încercare de a influența sfințenia alegerilor electorale prin mijloace dubioase și discutabile este inacceptabilă”, a afirmat ministerul într-o declarație.

Încercările Reuters de a solicita comentarii de la firma Cambridge Analytica, prin intermediul mass-media sociale, au rămas fără răspuns.

Ministerul a adresat șase întrebări firmei Cambridge Analytica: dacă  s-a angajat în profiluri pe baza datelor colectate, a modului în care datele au fost utilizate și dacă consimțământul a fost asigurat de persoanele vizate.

Guvernul indian este profund îngrijorat de acuzațiile potrivit cărora datele ar fi putut fi folosite pentru a influența comportamentul oamenilor, a afirmat Ministerul indian al Tehnologiei Informației.

Ministerul a amenințat că va întreprinde acțiuni în justiție împotriva companiilor și a persoanelor implicate în utilizarea neautorizată a unor astfel de date.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…