Acasă Tehnologie India: Eroare în sistemul biometric al cardurilor de identitate

India: Eroare în sistemul biometric al cardurilor de identitate

Agenția semi-guvernamentală din spatele proiectului de carduri naționale de identitate din India a respins sâmbătă o relatare a site-ului de știri ZDNet că programul său are o eroare de securitate care permite accesul la informații private, relatează Reuters.

Sistemul de baze de date de identificare unic (UID) este cunoscut și sub numele de Aadhaar.

ZDNet a relatat că scurgerea de date privind sistemul gestionat de o companie de utilități de stat, pe care nu o numește, ar putea permite accesul la informațiile personale ale deținătorilor cardurilor de identitate biometrice „Aadhaar”, expunându-le numele, numerele de identitate și detaliile conturilor bancare.

Autoritatea unică de identificare a Indiei (UIDAI), care conduce programul Aadhaar, a declarat că „nu este adevărat” și „au în vedere acțiunea în justiție împotriva ZDNet”.

ZDNet nu a putut fi contactat imediat de jurnaliști pentru a comenta răspunsul UIDAI.

„Nu a fost absolut nici o încălcare a bazei de date AIDHAI a UIDAI. Aadhaar este în siguranță”, a declarat agenția într-o declarație întârziată sâmbătă.

„Chiar dacă revendicările pretinse în relatare ar fi considerate ca fiind adevărate, aceasta ar ridica preocupări de securitate în baza de date a acelei companii de utilități și nu are nimic de-a face cu securitatea bazei de date AADHAAR a UIDAI”, a spus acesta.

Milioane de utilizatori

ZDNet a relatat că, deși fisura în sistemul de securitate a fost semnalizată unor agenții guvernamentale, aceasta nu a fost încă rezolvată.

Karan Saini, cercetător în securitate cibernetică din New Delhi, a spus că oricine are un număr Aadhaar este afectat.

„Aceasta este o eroare de securitate. Nu trebuie să fii consumator pentru a accesa aceste detalii. Aveți nevoie doar de Uniform Resource Locator unde este localizată interfața de programare a aplicațiilor. Acestea se găsesc în mai puțin de 20 de minute”, a declarat Saini pentru Reuters.

În ultimele luni, cercetătorii și jurnaliștii care au identificat lacune în proiectul de identitate au declarat că au fost amenințați cu plângeri penale sau hărțuiți de agenții guvernamentale din cauza muncii lor.

Aadhaar, un card de identitate biometrică cu peste 1,1 miliarde de utilizatori, este cea mai mare bază de date din lume.

Sistemul UID s-a confruntat cu o examinare sporită privind confidențialitatea în urma mai multor cazuri de încălcări și abuzuri.

Joia trecută, directorul executiv al UIDAI a declarat că datele biometrice atașate fiecărui card Aadhaar sunt protejate de hacking, deoarece spațiul de stocare nu este conectat la internet.

„Fiecare card de identitate biometrică Aadhaar este criptat printr-o combinație de 2048 de taste și pentru a-l decodifica, cel mai bun și cel mai rapid computer al epocii noastre necesită vârsta universului doar pentru a intra în detaliile biometrice ale unui card”, a spus Ajay Bhushan Pandey.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…