Acasă Extern Mattis se așteaptă la un efort „re-energizat” împotriva ISIS

Mattis se așteaptă la un efort „re-energizat” împotriva ISIS

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat joi că se așteaptă la un efort „re-energizat” împotriva militanților ISIS, în estul Siriei, în următoarele zile.

„Veți vedea un efort re-energizat în zona de mijloc a văii râului Eufrat în următoarele zile, și în restul teritoriilor unde se află Califatului islamic”, a spus Mattis într-o ședință a Comitetului pentru Armată din cadrul Senatului american, referindu-se la teritoriul deținut de gruparea jihadistă ISIS.

Atacurile aeriena ale SUA, trupele și milițiile sprijinite de SUA au lovit puternic statul islamic /ISIS în Siria, dar gruparea jihadistă contolează încă unele zone și este de așteptat ca acesta să revină la tactici de gherilă dacă nu sunt capturate ultimele rămășițe ale califatului său „, a sps Mattis.

Oficialii americani au spus că în ultimele zile luptătorii din Forțele Democrate Siriene (SDF), sprijinite de SUA, o alianță a milițiilor din nordul și estul, dominată de YPG kurd, a revenit pe la valea râului Eufrat, pentru a lupta împotriva ISIS.

Ofensiva Turciei în Afrin împotriva miliției kurde YPG, pe care Ankara o consideră o prelungire a unei insurgențe kurde a PKK, a dus în luna martie la o „pauză operațională” în lupta împotriva ISIS în estul Siriei.

Mattis a adăugat că așteaptă operațiuni sporite împotriva militanților islamici de pe partea irakiană a frontierei, iar Franța a consolidat în ultimele două săptămâni, cu forțe speciale, lupta împotriva grupului militant din Siria.

Președintele american Donald Trump a declarat marți că vrea să retragă trupele americane din Siria „relativ curând”, dar nu înainte ca misiunea lor să fie finalizată, adăugând că negocierile asupra crizei ar trebui să facă parte dintr-o înțelegere mai largă cu privire la Iran.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …