Acasă Diverse Norvegian arestat pentru spionaj în Rusia

Norvegian arestat pentru spionaj în Rusia

Rusia a declarat că a reținut un cetățean norvegian suspectat de spionaj.

Mass-media din Rusia a relatat că norvegianul Frode Berg, în vârstă de 62 de ani, fost inspector de frontieră, a fost acuzat că primește documente clasificate despre marina rusă.

O instanță din Moscova a decis că Frode Berg va fi reținut până pe 5 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, Ekaterina Krasnova, fără a furnizat alte detalii.

Relatările cu privire la subiect pretind că acest caz este legat de un cetățean rus arestat luna trecută pentru suspiciunea de trădare.

Frode Berg nu a făcut, până acum, niciun comentariu public în această privință.

Familia lui Berg a spus că a auzit de la el ultima dată acum două săptămâni, când a trimis o fotografie din Piața Roșie din Moscova.

Ministerul de Externe norvegian a declarat că este în contact cu un cetățean norvegian aflat în detenție în Rusia, dar a refuzat să dea detalii suplimentare.

Relațiile dintre Rusia și Norvegia, care au o frontieră comună, au fost tensionate de la anexarea de către Moscova a peninsulei sudice a Crimeei din Ucraina, în 2014.

În luna februarie, Serviciul de securitate al Norvegiei a declarat că mai multe instituții din țară au fost vizate de hackeri considerați a avea legături cu Rusia.

Rusia a negat afirmația.

Tot în luna februarie, Oslo a convocat ambasadorul rus după refuzul de acordare a vizei de intrare în Rusia pentru doi membri ai Parlamentului norvegian.

Ministerul de Externe al Norvegiei a declarat că Moscova a blocat vizele ca răspuns la sancțiunile norvegiene împotriva Rusiei după anexarea Crimeei.

În octombrie 2016, o flotă navală rusă, incluzând un transportator de nave, a navigat prin apele norvegiene în drum spre Siria.

La sfârșitul lunii octombrie 2016, Norvegia a anunțat că permite ca peste 200 de soldați americani să fie staționați pe teritoriul său pentru o perioadă de probă în 2017.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…