Acasă Intern O nouă rectificare bugetară

O nouă rectificare bugetară

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vor discuta, vineri, despre rectificarea bugetară şi scenariile pentru bugetul pe anul viitor, au declarat, joi, surse din partid.

Înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, liderul PSD Liviu Dragnea va avea o întrevedere cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. De altfel, cei doi au avut şi joi o rundă de discuţii, la Parlament.

Potrivit surselor citate, la şedinţa de vineri a coaliţiei de guvernare, ministrul Finanţelor va realiza o prezentare a execuţiei bugetare pe primele nouă luni ale acestui an. De asemenea, se va discuta ca la finalul lunii noiembrie să se realizeze a doua rectificare bugetară.

O altă temă aflată pe agenda coaliţiei este formula de echilibrare a bugetelor locale, liderii PSD şi ALDE urmând să stabilească dacă 100% din impozitul pe venit va rămâne la autorităţile locale.

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) şi companiile care ar urma să intre în fond figurează şi ele pe agenda informală a şedinţei coaliţiei de guvernare, au mai spus, sursele citate.

Un scenariu de lucru pe care PSD îl ia în calcul este ca până la sfârșitul anului să fie modificate schemele de personal din administraţia publică centrală, astfel încât să se reducă numărul de posturi de la anumite ministere şi agenţii, acest lucru fiind posibil să fie luat în calcul la formarea bugetului pe 2019.

Coaliţia de guvernare va discuta şi despre o majorare a salariului minim de la data de 1 decembrie.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că îl va invita pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, la o şedinţă de coaliţie pentru a face o informare la zi cu privire la execuţia bugetară şi la proiectul bugetului de stat. El a spus că nu are o imagine a situaţiei.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit, marţi, la Parlament, cu oficialii polonezi pentru a discuta despre Fondul Suveran de Investiţii (FSDI). Polonia  are expertiză în acest domeniu, având deja un asemenea organism. Potrivit liderului PSD, discuţiile au loc în urma ”temerilor” ALDE cu privire la înfiinţarea FSDI.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…