Acasă Extern Părerea japonezilor despre kamikaze

Părerea japonezilor despre kamikaze

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial mii de piloți japonezi s-au oferit voluntar pentru a fi kamikaze în numele împăratului.

Este dificil să verifici cifrele, dar aproximativ 4.000 de piloți japonezi și-au prăbușit avioanele în lupta cu inamicul. Doar 10% din misiuni s-au dovedit a fi de succes, scufundând aproximativ 50 de nave aliate.

La zeci de ani după război, opiniile japonezilor cu privire la piloții kamikaze sunt împărțite, parțial datorită faptului că moștenirea lor a fost folosită în mod repetat ca instrument politic

BBC a realizat un sondaj pentru a vedea ce înseamnă soldații venerați în urmă cu 70 de ani pentru tinerii japonezi de astăzi .

Tinerii japonezi cred că acțiunile kamikaze au fost iraționale, eroice și stupide.

„În cei șapte ani ai ocupației aliaților în Japonia, distrugerea reputației de kamikaze a fost unul dintre primele lucruri care au urmat”, a explicat un profesor de la Universitatea Shizuoka.

Tactica suicidală a fost prezentată ca „nebunie”.

„Dar când aliații au plecat în 1952, naționaliștii din dreapta au făcut eforturi pentru a recupera controlul asupra narațiunii”, a spus acesta.

„În anii 1970 și 1980, marea majoritate a japonezilor considerau kamikaze ca fiind ceva rușinos, o crimă comisă de stat împotriva membrilor familiilor japoneze.”

„Dar în anii ’90, naționaliștii au început să testeze terenul pentru a vedea dacă pot recupera apelativul de eroi pentru piloții kamikaze. Văzând că nu sunt respinși vehement, au devenit mai îndrăzneți”, a adăugat profesorul.

4.7/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…