Acasă Extern Phenianul a extins o fabrică de componente pentru rachete

Phenianul a extins o fabrică de componente pentru rachete

Imagini filmate din satelit arată că Phenianul a finalizat extinderea unui fabrici de componente pentru rachete balistice, relatează CNN.

Această nouă dezvăluire vine în contextul în care agenţiile de spionaj din SUA pun la îndoială angajamentul Coreei de Nord privind denuclearizarea.

Imagini filmate din satelit, analizate de cercetători de la Institutul pentru Studii Internaţionale Middlebury (MIIS) din Monterrey, SUA, indică faptul că regimul nord-coreean a finalizat construcţia Institutului de Materiale Chimice din oraşul Hamhung, conform sursei citate.

David Schmerler, cercetător senior în cadrul MIIS, afirmă că instituţia nord-coreeană este cunoscută pentru faptul că produce componente pentru rachete balistice.

Cea mai mare parte a uzinei a fost construită înaintea summitului istoric Trump-Kim, a declarat Jeffrey Lewis, director în cadrul MIIS.

Săptămâna trecută, televiziunea NBC a relatat, citând mai mulţi oficiali americani anonimi, că agenţiile de spionaj din SUA au indicii că regimul de la Phenian continuă să producă uraniu îmbogăţit pentru arme nucleare în mai multe centre secrete.

Imagine din satelit la 1 aprilie 2018

Un studiu recent al Institutului american 38 North, care se bazează pe imagini filmate din satelit, relevă că Phenianul continuă să dezvolte infrastructura unui centru nord-coreean de cercetare atomică, în pofida înţelegerii între Kim Jong-Un şi Donald Trump privind denuclearizarea Peninsulei Coreea.

Imagine din satelit la 29 iunie 2018

La summitul de la Singapore, din luna iunie, cei doi lideri au semnat un Acord comun prin care s-au angajat să „acţioneze pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea”. Însă documentul nu include detalii despre modul în care ar urma să fie îndeplinit acest obiectiv.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…