Acasă Intern Ședință SOLEMNĂ de Guvern la Alba Iulia

Ședință SOLEMNĂ de Guvern la Alba Iulia

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că şedinţa solemnă organizată joi la Alba Iulia este „probabil cel mai emoţionant moment” al mandatului actualului Guvern, precizând că vor fi puse în continuare în aplicare politici publice în serviciul ţării şi în beneficiul cetăţenilor.

„Avem privilegiul istoric de a fi miniştri ai Guvernului României în momentul aniversării a o sută de ani de la Marea Unire proclamată aici, la Alba Iulia. În plan simbolic este probabil cel mai emoţionant moment al mandatului nostru. Vom continua să punem în aplicare politici publice în serviciul ţării şi în beneficiul cetăţeanului, să arătăm copiilor şi urmaşilor noştri că avem capacitatea să le lăsăm moştenire o Românie demnă, prosperă, mai unită şi mai puternică”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de la Alba Iulia.

Potrivit şefei Executivului, actul unirii de acum o sută de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii ţării de la acea vreme au ştiut să le valorifice pentru binele României.

„Dragi români, este o onoare să fim astăzi la şedinţa solemnă organizată pentru a celebra Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Uniri. Sala Unirii în care ne aflăm – un simbol şi un templu al României Mari, unde s-a hotărât şi s-a semnat actul Marii Uniri – este locul în care oamenii simt cu adevărat mândria de a fi român. Actul unirii de acum o sută de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii ţării de la acea vreme au ştiut să le valorifice pentru binele României. Acei conducători nu au avut doar înţelepciune politică şi talent diplomatic, ci au venit şi cu o viziune pentru România Mare”, a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că Guvernul depune eforturi pentru a construi „o Românie modernă, activă, dinamică, cu o economie solidă şi o societate unită”.

„Şedinţa simbolică a Guvernului este un moment de mare însemnătate pe care îl trăim cu toţii aici, la Alba Iulia, nu doar pentru a celebra, ci pentru a ne gândi şi la viitor. Eforturile pe care le depunem, toate iniţiativele şi măsurile pe care le luăm au scopul de a construi şi de a consacra în plan european şi internaţional o Românie modernă, activă, dinamică, cu o economie solidă şi o societate unită, o ţară care se adaptează la evoluţiile economice şi sociale interne şi internaţionale şi care are grijă de cetăţenii săi”, a mai afirmat Dăncilă.

Şedinţa solemnă de Guvern de la Alba Iulia a început cu intonarea imnului naţional de către Tudor Limbean, un copil din Vinţu de Jos. Totodată, a fost difuzat un film de prezentare a României la sărbătorirea Centenarului. Agerpres

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…