Acasă Extern Singapore lansează medalia „Lumea Păcii” pentru a marca summitul Trump-Kim

Singapore lansează medalia „Lumea Păcii” pentru a marca summitul Trump-Kim

Singapore a dezvăluit marți un medalion comemorativ cu inscripția ”Lumea Păcii”, înaintea summitului de săptămâna viitoare dintre președintele american Donald Ttrump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, în orașul-stat Singapore.

Cuvintele de pe medalion, prezentate în magazinul online al monetăriei din Singapore, sunt însoțite de emblema porumbelului și al ramurii de măsline, un simbol biblic al păcii, precum și un trandafir și o magnolie, florile naționale ale celor două țări.

Cealaltă parte a suvenirurilor, care costă peste 1.000 de dolari pentru versiunea din aur, arată o strângere de mâini în fața steagurilor celor două state și data evenimentului din 12 iunie.

Summitul Trump-Kim marchează prima întâlnire între un președinte american și un lider nord-coreean. După un război de cuvinte care a durat mai multe luni, cei doi șefi de stat intenționează să înceapă o discuție privind încheierea programului de arme nucleare a Coreei de Nord în schimbul unor stimulente diplomatice și economice.

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in a declarat că Donald Trump merită Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a pune capăt situației.

Luna trecută, Casa Albă a dezvăluit monede comemorative pentru summit, făcând o juxtapunere ciudată când Trump a anulat evenimentul care urma să aibă loc pe 24 mai, citând „ostilitatea deschisă” a Phenianului, deși a continuat ulterior discuțiile.

O țară mică din Asia de Sud-Est, cu legături bune cu țările din Est și de Vest, Singapore are tendința spre neutralitate, proiectându-se în regiune la fel ca Elveția.

În 2015, Singapore a găzduit o întâlnire istorică a liderilor din Taiwan și China, fiind prima întnire de la  victoria în războil civil din China, câștigat de comuniști în 1949.

Locul exact al summitului Trump-Kim nu a fost încă confirmat, deși Singapore a declarat o zonă specială a evenimentului, inclusiv Ministerul său de Externe, ambasada SUA și câteva hoteluri mari, cum ar fi Shangri-La.

Comercianții din Singapore au organizat pentru summit pub-uri care oferă băuturi tematice pentru a atrage sutele de jurnaliști și delegați care sunt așteptați la eveniment.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…