Acasă Economie Spălare masivă de bani prin Bitcoins

Spălare masivă de bani prin Bitcoins

O investigație jurnalistică a dezvăluit că brokerii îi atrăgeau pe investitori pentru a-și pompa banii ilegali în proprietăți imobiliare din India folosind Bitcoins.

Ministerul de Finanțe din India, prin Departamentul pentru impozitul pe venit a verificat la nivel național  bursele Bitcoin suspectându-le de evaziune fiscală. Inspectorii fiscali au inspectat documentele a cel puțin nouă burse Bitcoin din Delhi, Bengaluru, Hyderabad, Kochi și Gurugram, miercuri, la prima oră.

„Inspectorii pentru impozitului pe venit colectează dovezi pentru a stabili identitatea investitorilor și a comercianților, tranzacțiile efectuate de aceștia, identitatea contrapartidelor și conturile bancare aferente, printre altele”, a declarat un oficial din cadrul Departamentui pentru impozitului pe venit (PTI) din India.

Cryptomoneda înlocuiește banii negrii în sectorul imobiliar din India.

Inspecția Ministerului de Finanțe se desfășoară în urma unui raport privind investițiile masive în Bitcoins și în alte criptomonede derulate în ultimele luni de către diverse persoane și entități.

Assocham a raportat că Bitcoin atrage în medie 3.500 de noi utilizatori / participanți pe zi numai în India. De asemenea, a declarat că Bitcoin și alte valute virtuale aduc pe piață economii excedentare, amenințând să perturbe structura financiară a țării.

Departamentul pentru impozitul pe venit este de asemenea implicat în impunerea unui impozit asupra veniturilor generate de monedele virtuale, cum este Bitcoin. Dispozițiile actuale din legea privind impozitul pe venit din India permit guvernului să impună o taxă asupra unor astfel de venituri nedeclarate prin inventarierea lor ca active.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…