Acasă Diverse Suspect de furt Bitcoins a fugit din țară în avion cu premierul   

Suspect de furt Bitcoins a fugit din țară în avion cu premierul   

Un bărbat suspectat de furtul a 600 de computere care au fost folosite pentru a ataca monedele virtuale Bitcoin a scăpat din custodia poliției din Islanda, informează poliția locală, citată de BBC.

Sindri Thor Stefansson a fost arestat în luna februarie.

Stefansson a evadat din închisoarea de minimă securitate printr-o fereastră și a fugit în Suedia cu ajutorul unui avion de pasageri la bordul căruia se afla primul ministrul islandez, a relatat mass-media locală.

Stefansson a folosit pașaportul unei alte persoane, dar a fost identificat prin camerele video de supraveghere.

Calculatoarele furate, care încă lipsesc, sunt în valoare de 2 milioane de dolari.

Sindri Thor Stefansson s-a aflat printre cei 11 arestați în luna februarie, fiind suspectați de implicare în acest caz, numit de mass-media locală „Big Bitcoin Heist”.

Computerele au fost furate în timpul a patru incursiuni în centele de date pentru monede virtuale care au sediul în Islanda, o locație populară pentru astfel de centre, deoarece aproape 100% din energia electrică folosită provine din surse regenerabile.

Cu zece zile înainte de a evada, Stefansson fusese transferat la închisoarea Sogn, situată în sudul insulei, la aproximativ 95 de kilometri de aeroportul internațional din Keflavik.

Închisoarea este neîngrădită, iar deținuții au acces la telefoane și la internet, informează site-ul local de știri Visir.

Sindri Thor Stefansson nu a fost considerat un deținut periculos.

Detaliile sunt încă neclare, dar suspectul a scăpat, probabil, marți dimineața și gardienii l-au raportat dispărut după ce avionul părăsise deja Keflavik și se îndrepta spre aeroportul  Arlanda, situat la nord de capitala suedeză, Stockholm.

Premierul islandez Katrin Jakobsdottir se afla în avionul cu destinație Suedia pentru a participa la o întâlnirea dintre cinci prim-miniștri nordici și premierul Indiei, Narendra Modi.

Premierul islandez nu a făcut comentarii cu privire la acest subiect.

Un mandat internațional a fost eliberat pentru arestarea Stefansson.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…