Acasă Diverse SUA: Recompensă de 5 mil.$ pentru Fazlullah

SUA: Recompensă de 5 mil.$ pentru Fazlullah

Statele Unite au anunţat, vineri, o recompensă de cinci milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la capturarea mollahului Fazlullah, liderul Mişcării talibanilor pakistanezi, informează  agenţia Reuters.

Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea liderului talibanilor pakistanezi

Departamentul de Stat american a anunţat şi recompense de câte trei milioane de dolari pentru informaţii despre doi lideri ai unor grupuri afiliate Mişcării talibanilor pakistanezi, Abdul Wali şi Mangal Bagh, acuzaţi că atacă vehicule NATO de aprovizionare.

Anunţul a fost făcut în timpul vizitei la Washington a ministrului pakistanez de Externe, pentru discuţii despre intensificarea operaţiunilor de combatere a terorismului şi despre strategia SUA în Afganistan.

„Toţi aceşti indivizi au comis ori prezintă riscuri semnificative de a comite atacuri teroriste care ameninţă securitatea Statelor Unite şi cetăţenilor americani”, a argumentat Departamentul de Stat.

Talibanii pakistanezi comit încă atacuri, dar grupul insurgent a pierdut controlul teritoriilor ocupate în Pakistan de când a atacat în decembrie 2014 o şcoală militară, care s-a soldat cu moartea a 132 de persoane.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…